Binnen een Ondernemingsraad heeft elk lid zijn eigen rol en takenpakket. Er zijn echter 2 rollen die hier uitspringen, dit zijn de rollen van voorzitters en secretarissen. De voorzitter en secretaris zijn de spil van een OR. Zij ontvangen en verwerken de informatie van het DB en anderen uit de organisatie, daarnaast organiseren zij het werk verdelen ze de taken. En hebben vaak de meeste interne en externe contacten. Maar hoe geeft u effectief sturing aan uw OR-werkzaamheden?

Bekijk onze OR trainingen voor voorzitters & secretarissen

Werkzaamheden en vaardigheden

De werkzaamheden van zowel voorzitters en secretarissen binnen een OR zijn boeiend en divers. Het vergt de nodige inzet, kennis en vaardigheden om deze rol succesvol uit te voeren. U moet bijvoorbeeld antwoord kunnen geven op:

  • Welke vaardigheden heeft u nodig als voorzitter en/of secretaris?
  • Hoe geeft u sturing aan uw OR-werkzaamheden?
  • Hoe leidt u een effectieve vergadering, waarbij u aandacht schenkt aan het proces en draagvlak bij de betrokkenen.
  • Hoe bereikt u als ondernemingsraad de beste resultaten.

Masterclasses

De stakeholders hebben veel verwachtingen van een voorzitter en secretaris van de ondernemingsraad. Maar hoe geeft u opvolging aan deze verwachtingen? Maar ook de taakverdeling, werkwijze, procedures en waar nodig de WOR worden behandeld tijdens onze masterclasses. Onze masterclasses geven u de handvatten om in uw werk als voorzitter en secretaris succesvol te zijn.

Bekijk onze OR-masterclasses

  • Masterclass voor de OR-voorzitter

    De OR is een team waarbinnen de leden verschillende rollen en taken op zich nemen. De voorzitter is de persoon die de regie heeft over alle rollen en taken en de werkzaamheden van de OR coördineert. Zoekt u persoonlijke en gerichte feedback en heeft u behoefte aan een analyse van uw eigen kwaliteiten? Bent u op zoek naar verdieping in het OR-werk? Dan is deze training zeer geschikt voor u.

  • Masterclass voor de OR-secretaris

    Een OR vergadert heel wat af. Dit gebeurt in de overlegvergadering met de bestuurder, in de OR-vergadering ter voorbereiding op het overleg maar ook in commissies en tijdens informele vergaderingen. De secretaris speelt een belangrijke rol in dit proces.