Als nieuw lid in een ondernemingsraad komt er direct veel op u af. De bestuurder vraagt naar uw mening tijdens een overlegvergadering, de achterban wil dat u hen vertegenwoordigd en u werkt samen in een “OR-team” waar een ieder zijn/haar eigen positie heeft. Maar wat wordt er nu daadwerkelijk van u verwacht als OR-lid en wat zijn de taken en mogelijkheden van de ondernemingsraad? Als OR-lid is het van belang dat u inzicht heeft in de belangrijkste rechten en plichten van de OR en van de bestuurder. Kennis van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) vormt de basis: het fundament onder het OR-werk. In de training OR basis besteden wij aandacht aan de interpretatie van die rechten en de toepassing ervan in de praktijk.

Direct inschrijven voor deze training of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Doelgroep training OR basis

De training OR Basis is bedoeld voor nieuwe leden van een ondernemingsraad of OR-leden die graag een opfrissing willen van de belangrijkste rechten en plichten van de OR. De training kan zowel individueel (samen met andere organisaties) of met de gehele ondernemingsraad gevolgd worden.

 • Open-inschrijving (prijs p.p.)
 • € 399,- excl. BTW / € 439,- BTW vrij
 • Eendaagse training
 • Koffie & Lunch
 • In-company
 • Maatwerk
 • Groepstraining
 • Prijs in overleg
 • Duur in overleg
 • Koffie & Lunch
 • In-company
 • Maatwerk

Resultaat van de training OR basis 1 dag

Na afloop van de training heeft u inzicht gekregen in de positie van de eigen OR en de betekenis van medezeggenschap binnen de eigen organisatie. Bovendien beschikt u over praktische kennis en vaardigheden om uw rol als lid van de ondernemingsraad met succes in te vullen.

Werkwijze van Academy4-OR

U kunt deze training middels een open inschrijving volgen waarbij u met meerdere cursisten van andere ondernemingsraden gezamenlijk aan de training deelneemt. Op deze manier kunt u ervaringen met andere organisaties en OR-leden delen. De open inschrijvingen vinden plaats middels een rooster op vastgestelde locaties in het land.

Het is ook mogelijk om deze training enkel met uw eigen ondernemingsraad te volgen. Dan wordt er speciaal voor u een trainingsprogramma opgesteld. Tijdens een intakegesprek stelt onze trainer/adviseur een trainingsprogramma op maat voor u op, waarbij uw eigen leerdoelen centraal staan. Onder leiding van een ervaren trainer wordt naast theoretische kennis ook veel gewerkt met praktische oefeningen en situaties, zodat u de stof direct kunt toepassen in de praktijk.

Inhoud 1 daagse OR basis cursus

 • Kennis van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR)
 • Inleiding op het advies-, instemmings-, initiatief-, informatie- en bespreekrecht
 • Medezeggenschap in de praktijk; inzicht krijgen in de positie van de eigen OR en de betekenis van medezeggenschap binnen de eigen organisatie
 • Inzicht krijgen in invloed op besluitvorming.

Behoefte aan meer verdieping? Wij bieden de cursus OR basis ook in 2 dagen aan.

Trainingsrooster

Onderstaande rooster is voor open inschrijvingen. Groepstrainingen zijn op alle locaties mogelijk. Meer weten? Neem contact op onze trainingsadviseurs denken graag met u mee.

MaandDatumLocatiePrijs 
Juli03-07-2018Utrecht€ 1000,-Inschrijven
Augustus02-08-2018Utrecht€ 1000,-Inschrijven
September06-09-2018Utrecht€ 1000,-Inschrijven
September 12-09-2018Hengelo€ 1000,-Inschrijven
Oktober09-10-2018Utrecht€ 1000,-Inschrijven
November04-11-2018Utrecht€ 1000,-Inschrijven
December04-12-2018Utrecht€ 1000,-Inschrijven
Januari10-01-2018Utrecht€ 1000,-Inschrijven
Februari05-02-2018Utrecht€ 1000,-Inschrijven
Maart07-03-2018Utrecht€ 1000,-Inschrijven
April02-04-2018Utrecht€ 1000,-Inschrijven

Trainingsvormen

Academy4-OR hanteert verschillende vormen waarin trainingen worden aangeboden. Hieronder een omschrijving van de mogelijkheden.

Groepstraining OR basis

Bij een groepstraining wordt in overleg met de klant de training samengesteld. Hierbij is deze afgestemd op de behoefte van een specifieke doelgroep. Het is mogelijk om in een groepstraining bedrijfsspecifieke bestanden te behandelen. Bij deze trainingsvorm bent u verzekerd van een effectieve en efficiënte training die direct toepasbaar is in de praktijk. De trainingslocatie, trainingsdata en -tijden zijn variabel te bepalen.

Open-inschrijving Training OR basis

Bij de open-inschrijving staan trainingsinhoud, -data en -tijden vast. Medewerkers van verschillende bedrijven zijn bij deze training aanwezig. Inschrijving op een training via open-inschrijving is vanaf 1 persoon mogelijk. Academy4-OR biedt de cursussen eens per 4 weken aan. Zie het trainingsrooster voor de data.

 

Direct inschrijven Offerte aanvragen