Als ondernemingsraad heeft u een belangrijke positie binnen de onderneming. U bent een orgaan dat de belangen van al uw collega’s behartigt. Naast de verwachtingen vanuit de onderneming moet u als ondernemingsraad uw eigen positie bepalen, adviezen uitbrengen, instemming verlenen en bent ook nog eens een ervaren en kritische gesprekspartner voor bestuurders. Een enorme verantwoordelijkheid, waarbij soms ondersteuning nodig is. Wij bieden die ondersteuning in verschillende advies- en begeleidingsdiensten.

OR advies

Wij begeleiden en adviseren ondernemingsraden bij uiteenlopende vraagstukken. U kunt hierbij denken aan juridische, financiële en HR vraagstukken. Onze adviseurs bieden u niet alleen inhoudelijke informatie op de WOR maar kunnen tevens meedenken over organisatie specifieke vraagstukken.

OR-advies-training-academy-mensen
OR-begeleiding-training-ondernemingsraad-advies

OR begeleiding

Academy4-OR helpt u als ondernemingsraad (OR) beter te functioneren en wij ondersteunen dit door verschillende vormen van begeleiding. We kunnen onze vormen van begeleiding parallel met een training aanbieden maar ook als losse component. Wij bieden de onderstaande OR-begeleidingsvormen aan:

  • Procesbegeleiding
  • Begeleiding bij uw OR vergadering
  • Begeleiding bij uw OR vooroverleg
  • Begeleiding tijdens OR teambuilding
  • Begeleiding bij het ontwikkelen van een OR visie
  • Begeleiding bij een conflict met uw bestuurder

OR strippenkaart

Academy4-OR biedt u de mogelijkheid om binnen 24 uur met een trainer of adviseur in contact te komen die u direct kan ondersteunen. Ons ervaren team van OR specialisten kan u snel van dienst zijn. Ieder vraagstuk kunt u voorleggen aan de helpdesk omdat we met een ervaren team werken waarin iedereen een eigen specialisme heeft ontwikkeld. Onze helpdesk werkt op basis van een strippenkaart principe. Als ondernemingsraad koopt u een aantal uren (strippen) in om deze vervolgens in te zetten bij de helpdesk. U heeft continue een ervaren partner aan uw zijde die u snel van dienst is. U ontvangt voor de strippenkaart één factuur waardoor het administratieve proces sterk vereenvoudigd wordt. In samenspraak met u bepalen we hoeveel strippen gewenst en benodigd zijn. De strippen op de strippenkaart zijn ook in te zetten voor advieswerkzaamheden of extra trainingsdagen/dagdelen.

Geïnteresseerd in onze OR diensten?

Wij komen graag met u in contact om onze OR diensten nader toe lichten. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze OR-professionals. Wij komen graag bij u langs om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.